Frödinge - koncernchefens favorit

Frödinge Mejeri är favoriten bland bolagen i norska livsmedelsjätten Rieber & Son. I alla fall om man frågar koncernens svenske vd Patrik Andersson.

Vimmerby2011-02-02 07:40

I grannlandet Norge syns Patrik Andersson regelbundet på näringslivssidorna i tidningarna. Härhemma är han mera okänd. I en intervju i Dagens Industri berättar svensken, som sedan
2002 är vd för Norges största livsmedelskoncern Rieber & Son, hur han vänt kris till lönsamhet. Totalt sålde koncernens matvaror för 4,5 miljoner kronor till 25 länder förra året.

"Äkthet"
Rieber & Son har under besparingsprogrammet sålt eller lagt ner tolv verksamheter som inte var tillräckligt lönsamma, däribland Kung Oscar som gör konserverade sardiner. Men Frödinge Mejeri verkar sitta säkert, efter vad Patrik Andersson säger om företaget, som han pekar ut som favorit i koncernen.
- Det ligger mig varmt om hjärtat. Det är ett väldigt spännande varumärke som många förknippar med äkthet, säger han till DI.
Något som naturligtvis gläder Karin Brynell, vd för Frödinge Mejeri.
- Jätteroligt att han säger så, men inte helt förvånande. Vi känner att Rieber & Son vill satsa på oss och det var också en anledning till att man köpte oss 2006.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om