Frödinge Mejeri varslar 19 anställda

Ytterligare 19 anställda får gå från Frödinge Mejeri. Samtidigt satsas på marknadsföring och produktutveckling - bland annat lanserar man en "bröllopstårta" till kronprinsessans bröllop.

Vimmerby2010-01-19 07:12

- Att varsla är verkligen inget vi önskar, men nödvändigt för framtiden, säger vd Karin Brynell.
Igår varslades alltså ytterligare 19 från Frödinge Mejeri AB. Så sent som i höstas var det tio anställda som fick sluta.

Flera steg
I ett första steg får 14 i produktionen och en på underhållsidan sluta, därefter ytterligare fyra. Alla varsel ligger i produktionen där arbetet effektiviseras från tidigare tre linjer på två skift till två linjer på tre skift. På det sättet kan man producera samma volym till en lägre kostnad. Nya rutiner och ledningssystem gör också att man klarar sig med färre personer.
- Med nattskift blir det dessutom färre produktionsstopp, säger vd Karin Brynell, som betonar att personalminskningen inte är relaterad till någon minskad försäljning.
Istället talar företagsledningen om ett led i arbetet att bibehålla konkurrenskraften.
- För oss som för de flesta företag är det viktigt att ha en så effektiv produktion som möjligt och när vi frigör kapacitet kan vi satsa på marknadsföring och produktutveckling. Vi jobbar redan nu med ett antal produkter vi är på väg att lansera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om