Frödingetjej med designlust

Hon tecknar och målar, syr och väver, snickrar och pysslar. - Hade jag bara screentryckutrustning och drejskiva skulle jag kunna göra mer, säger 26-åriga Magdalena Svensson, som nyligen kom hem med ett andrapris i rikstäckande designtävlingen "Mönsterjakten".

Vimmerby2011-09-24 04:05

Sandhorva i skogen utanför Frödinge. Här, bara ett litet stycke från föräldragården, kan Magdalena Svensson få utlopp för sin kreativitet.
- Jag tycker det är ett riktigt "Pettssonställe". Faktiskt har jag sneglat på det sedan jag var liten och tänkt att här skulle jag vilja vara.
När det plötsligt var till salu fanns inget utrymme för tvekan. Nu är det hennes oas.

Ta tillvara
Många timmar sitter hon i vävstugan och väver "allt möjligt", mattor, överdrag till stolar och soffor. På väggen hänger bonader, med stomme och vävmaterial från björken och hästen hemma på gården. Gården där hon är uppvuxen och kanske lade grunden till lusten att ta tillvara. Att hitta något användbart i det som finns nära till hands stimulerar.
- Ser jag något vill jag göra något med det. Det är lite samma känsla som att jag inte kan låta äpplena på fruktträden hänga till ingen nytta, eller inte plocka svampen i skogen.
I en soffa trängs kaxiga katter sydda i resttyg. Över bordet hänger en lampa gjord av papperssnören hon lindat över en pilatesboll. Och genom systern, som utbildat sig till djurskötare kom hon i kontakt med en kamelägare, som hade tillgång till kamelull.
Klart det blev tovade kameler av det råmaterialet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om