Full fart igen på Vimmerbyindustri

Det är uppåt i industrin. Det märks inte minst på HSF i Vimmerby AB som fått ytterligare order till storkunder inom den tunga fordonsindustrin. Samtidigt tecknar företaget avtal med bemanningsföretaget Monera Resurspartner för att hitta folk med rätt kunskap till jobben i verkstadsindustrin.

Mycket är hi-tech på HSF i Vimmerby AB som företaget numera heter. Platschefen Mats-Ola Tell tillsammans med Monteras Michael J Gross vid en robotcell.

Mycket är hi-tech på HSF i Vimmerby AB som företaget numera heter. Platschefen Mats-Ola Tell tillsammans med Monteras Michael J Gross vid en robotcell.

Foto:

Vimmerby2013-09-28 04:06


- Det känns bra att samarbeta med Monera och vi kommer absolut att behöva mer folk om det vi ser nu fortsätter, säger Mats-Ola Tell, platschef på HSF i Vimmerby AB, tidigare Elimag och en gång i tiden Verktyg & Mekaniska AB.
Företaget är underleverantör till flera olika tillverkningsföretag. En hel del inom den tunga fordonsindustrin, och mindre och mindre inom telekom.
- Den branschen är lite för svajig, säger han.
Företaget tvingades varsla ett 15-tal under senaste lågkonjunkturen. Nu har man 30 anställda. Av dem är tre inhyrd personal. Det är full fart i verksamheten, och i princip pågår arbetet dygnet runt, veckorna igenom.

Behov av yrkesfolk
- Vi har treskift, och några som jobbar helger. Så det är möjligen stilla på lördagkvällen.
Företagets behov av mer arbetskraft begränsas ofta av specifika krav på yrkeskunskap. Ofta med inriktning på CNC-produktion.
Det är där Monera kommer in i bilden. Bemanningsföretaget är ganska nytt i Vimmerby kommun, men har verksamhet i de fyra kommunerna i norra Kalmar län, utöver Vimmerby också Västervik, Hultsfred och Oskarshamn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om