Glamourens tecken firades i Vimmerby: "Superhärligt"

Under lördagen var det glamourfest i Vimmerby. 20 personer kom och besökte Wimmerby Burlesque Society. "Det är superviktigt att man kommer hit och gör det för sig själv, säger Cathrine Åhlen.

Under lördagen var det glamourdag i Vimmerby.

Under lördagen var det glamourdag i Vimmerby.

Foto: Samuel Josefsson

Vimmerby2023-04-22 21:00

Föreningen Wimmerby Burlesque Society startades mitt under pandemin och man arrangerar olika event en dag i veckan. Under lördagen var det dags för årets stora höjdpunkt – glamourfest. Det var fullbokat och dagen började med att deltagarna fick gå en grundkurs i smink och hår.

undefined
Föreningens ordförande Cathrine Åhlen.

Sedan efter lite lunchpaus kom burlesque-stjärnan Fraulien Frauke och bjöd på show.

– Burlesque är en konstform som handlar mycket om självsäkerhet. Det är som striptease att man klär av sig kläderna helt enkelt, men istället för att man gör det för någon så gör man det för sig själv. Man ska bara känna sig härlig, säger föreningens ordförande Cathrine Åhlen till Vimmerby Tidning. 

– Det är superhärligt och det har varit en bra uppslutning under dagen. Alla är välkomna och det är skönt för alla att komma hit en gång i veckan och bara släppa all stress i vardagen. Det är superviktigt att man kommer hit och gör det här för sig själv, fortsätter hon.

En som är med och firar glamourens dag är Jenny Bragde Öhman, som har åkt till Vimmerby från Tranås.

– Vi får för lite glamour i livet. Det är ren avkoppling och det är superhärligt att gå in för något. Jag vill säga mer ja till saker i livet och det här är en grej. Vimmerby för mig har alltid varit Astrid Lindgren och burlesque. Det är helt underbart, säger Jenny.

Glamourlördag i Vimmerby
Glamourlördag i Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!