Fullsatt på hotellet när Godmorgon Vimmerby återuppstod

På fredagen var det dags för nypremiär av konceptet Godmorgon Vimmerby där näringslivsprofiler och kommunfolk möts för att mingla över en frukost. Träffen på stadshotellet var i det närmsta fullsatt och flera var där för första gången: "Det här känns jätteroligt", sa företagaren Caroline Arvidsson.

Therese Hasselkvist, destinationsutvecklae på turistbyrån, besökte Godmorgon Vimmerby för första gången. "Jag tycker att det verkar supertrevligt", säger hon.

Therese Hasselkvist, destinationsutvecklae på turistbyrån, besökte Godmorgon Vimmerby för första gången. "Jag tycker att det verkar supertrevligt", säger hon.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2024-02-02 10:04

Kommunen bjöd på fredagen in till frukostmingel, scenprogram och chans att nätverka på stadshotellet. Alltihop anordnades under den klassiska rubriken "Godmorgon Vimmerby!", ett koncept som levde i många år innan det ebbade ut strax före pandemin. 

– Det är helt fullt här och jag är jättenöjd. Tanken är att vi ska fortsätta med Godmorgon Vimmerby nu och ha tre på våren och tre på hösten. Vi ska då flytta runt bland olika ställen och det är redan flera som hört av sig och vill att vi ska vara hos dem, sa kommunens näringslivsstrateg Patric Engqvist innan han gick upp på scen.

undefined
Näringslivsstrategen Patric Engqvist höll i taktpinnen. "Tanken är att vi ska fortsätta med Godmorgon Vimmerby nu och ha tre på våren och tre på hösten", berättade han.
undefined
Företagare frukostminglade på stadshotellet.
undefined
Mia Thelin och Aina Söderstrand Wiger.

Patric Engqvist fungerade som konferencier och intervjuare. Huvudgästen var Fredrik Berglund från SKR, Sveriges kommuner och regioner, som kommit för att prata om näringslivsklimat. Utöver det återupplivades fasta punkter där både kommun och företagare berättade vad de har på gång. 

undefined
Morgonens huvudgäst, Fredrik Berglund från SKR, pratade bland annat om näringslivsklimat.
undefined
Sara Olsson från Vimmerby Lärcenter informerade om vilka nya utbildningar man nu erbjuder.

Therése Hasselkvist, 32 år, är nybliven företagare men på fredagen var hon på plats som representant för turistbyrån där hon jobbar som destinationsutvecklare. 

– Jag har inte bott i Vimmerby särskilt länge men jag har ju hört att det här har funnits förut och att var ett väldigt bra sätt att nätverka då, jag tycker att det verkar supertrevligt, säger hon till Vimmerby Tidning. 

Vad kan turistbyrån hämta från ett sådant här sammanhang?

– Vi är en förening med medlemmarna och för oss är det superbra att få komma ut och se vad våra företagare gör och vad de får lära sig. Det är första gången jag är på det här och jag vet inte exakt vad man kan förvänta sig. 

undefined
Egon Karlsson, kommunens utvecklingschef, pratade en stund om vikten av att kunna ta till sig kritik.
undefined
Jimmie Lundberg från Live Audio Group of Sweden, med säte i Frödinge, tog hand om ljudet och presenterade också morgonens konferencier Patric Engqvist när han gick upp på scen.
undefined
"Det är roligt att det blev en så stark uppslutning", tycker Caroline Arvidsson, vd för Vimmerby Bildemontering AB.

Caroline Arvidsson, vd för Vimmerby Bildemontering AB, var en annan av alla morgonpigga företagare som besökte minglet.

– Jag tycker att det här känns jätteroligt! Jag var inte så aktiv när det här var igång för några år sedan men jag har hört mycket positivt om det och det är roligt att det blev en så stark uppslutning också, säger hon.

Vad kan du som företagare få ut av den här morgonen? 

– Det är ju nätverkandet och också att få höra vad som är på gång. Jag sitter med i styrelsen för Företagarna och vi har fem minuter att informera lite, och sen kommer kommunen också att informera om vad som händer, säger Caroline Arvidsson.

undefined
Maria Carlsson, vice ordförande i Företagarna, avslöjade bland annat att datumet för årets Vimmerbygala blir den 12 april.
Konceptet Godmorgon Vimmerby går ut på att näringslivsprofiler och representanter från kommunen möts över en frukost för att nätverka, mingla och informera.
Konceptet Godmorgon Vimmerby går ut på att näringslivsprofiler och representanter från kommunen möts över en frukost för att nätverka, mingla och informera.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!