Fullspäckad påskhelg vid Nossen blev succé

Sju evenemang lockade flera tusen besökare till Vimmerby Camping under påskhelgen. Med nästan dubbelt så många bokade gästnätter jämfört med i fjol är arrangörerna nöjda. – Allt har överträffat våra höga förväntningar, säger Hampus Thorstensson på Vimmerby Camping.

Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd driver Vimmerby Camping och arrangerar alla evenemang tillsammans.

Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd driver Vimmerby Camping och arrangerar alla evenemang tillsammans.

Foto: Lovisa Larsson Lamprecht

Vimmerby2024-03-31 18:00

Under tre dagar genomförde Vimmerby Camping olika evenemang som intresserade unga som gamla. Långfredagen startade med påskmarknad, där ett trettiotal knallar erbjöd bland annat mat och hantverk. Kvällen fortsatte sedan i campingens restaurang för musikquiz. På lördagen deltog hundratals barn i jakten på ägg, som påskharen hade gömt. 

När mörkret inföll sig på påskaftonskvällen tändes en påskbrasa, enligt västkustsk tradition. Sedan underhöll musikgruppen DuÅ, bestående av Alice Hartvig och Fredrik Söderlund, middagsgästerna. Evenemangshelgen avslutades under söndagen med Korpens tipspromenad och bakluckeloppis.  

– Helgen har varit helt fantastisk. Förutom att det var lite blåsigt bitvis, har vi ändå haft tur med vädret. Det hade ju kunnat vara snö nu i slutet av mars, säger Elisabeth Wolmeryd på Vimmerby Camping.

undefined
Alice Hartvig och Fredrik Söderlund är DuÅ, som underhöll matgästerna under påskaftonskvällen.
undefined
Med flera instrument och sång bjöd DuÅ på ljuvlig musik.
undefined
Påskharen hade gömt påskäggen ända upp i skogen.
undefined
Karl och Alma Andersson deltog i påskäggsjakten.
undefined
Alla som ville fick kramas med påskharen.
undefined
Linny och Keila Wacker tyckte att klubborna var det bästa i påskäggen.
undefined
Under påskaftonskvällen tändes påskbrasan, en tradition från västkusen som Vimmerby Campings Elisabeth Wolmeryd infört till Småland.
undefined
Elly Ringström och Stefan Ringström gick Korpens tipspromenad under söndagsförmiddagen.
undefined
Kluriga frågor i Korpens tipspromenad.
undefined
Jeanette Gustavsson och Jessica Gustafsson Stridh deltog i Korpens tipspromenad.
undefined
Den nästan tre kilometer långa tipspromenadrundan sträckte sig ända till andra sidan sjön och tillbaka till campingen.

Människor har rest långväga för att fira påsk i Vimmerby. Vissa passade på att besöka campingen för att delta i de olika evenemangen. Anita Magnusson och Bo Engström Eklöf besökte Vimmerby Camping med sina föräldrar flera dagar under påskhelgen. 

– Vi köpte ju fina örhängen på marknaden i fredags, och Bo köpte en dinosaurie på bakluckeloppisen, säger Anitas mamma, Emelie Magnusson. 

undefined
Emelie Magnusson, Sofie Eklöf, Anita Magnusson Engström och Bo Engström Eklöf är på besök från Stockholm för att hälsa på släkten och passade på att kika förbi påskdagens bakluckeloppis på Vimmerby Camping.

Även campinggästerna har varit nöjda med helgen. Rebecca Hennermark sökte efter någonstans att inviga husbilssäsongen och hittade Vimmerby Camping.

– Jag bokade när jag såg att Vimmerby Camping hade roliga evenemang under påsk. Sonen tyckte att brasan var roligast, säger Rebecca Hennermark. 

undefined
Oliver Isdal Hennermark och Rebecca Hennermark kommer från Borensberg i Östergötland. Det är deras första besök på Vimmerby Camping men har redan planerat att komma tillbaka. I bakgrunden ligger hunden Katla.

 

undefined
Gänget från Valdemarsvik har gjort det till tradition att bo på Vimmerby Camping. Från vänster: Markus Berg, Joakim Skullman, Andreas Gustavsson, Emma Wallén, Mia Jonsson. På cyklarna sitter Ellienor och Jessieca Skullman.

Trots att de inte riktigt nådde upp till målet att slå besöksrekord i alla evenemang, kan Elisabeth Wolmeryd och Hampus Thorstensson titta tillbaka på en lyckad påskhelg.

– Vi lämnar helgen med en riktigt bra känsla. Vår kärnverksamhet är boendet. Där slår vi rekord i år med 250 bokade gästnätter under påsk, jämfört med förra årets 150, säger Hampus Thorstensson. 

Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd ser fram emot nya evenemang och den stundande turistsäsongen. 

– Det vi har närmast är Kristi himmelsfärd. Vi ska även vara med och arrangera cykelfesten i Vimmerby, inviga vår nya altan och sedan är det full fokus på turistsäsongen, säger Elisabeth Wolmeryd.

undefined
Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd driver Vimmerby Camping och arrangerar alla evenemang tillsammans.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!