Fullt krig om Julkonsertpubliken

O, helga natt i snart sagt varenda buske - men det blir inte strålande jul för alla aktörer på den mättade svenska julkonsertmarknaden.- Tråkigt att artister får ställa in. Jag har hållit på så länge och har en trogen publik, säger Magnus Carlsson, som får köra extrakonserter med "Änglarnas tid".

Magnus Carlsson har 40 julkonserter framför sig. Flera redan utsålda. Men alla har det inte lika lätt på den mättade julkonsertmarknaden Det finns de som fått ställa in, bland andra Allsångsprogramledaren Måns Zelmerlöw.

Magnus Carlsson har 40 julkonserter framför sig. Flera redan utsålda. Men alla har det inte lika lätt på den mättade julkonsertmarknaden Det finns de som fått ställa in, bland andra Allsångsprogramledaren Måns Zelmerlöw.

Foto:

Vimmerby2012-11-24 05:06

Magnus Carlsson sjunger in julen. Möjligen är han vinterns meste konsertartist med 40 konserter på sex veckor. Vissa konserter är redan utsålda och dubblerade.
Men alla aktörer på den mättade svenska julkonsertmarknaden har det inte lika lätt. Måns Zelmerlöw fick ställa in hela turnén på grund av dålig biljettförsäljning och andra har det också tufft.
- Tråkigt. Nog kan man tycka att det poppat upp väldigt många julkonsertturnéer och man ska vara medveten om att det är mycket jobb bakom. Jag tackar min lyckliga stjärna att det går så bra, säger Magnus Carlsson.
Det är femte året han ger sig ut i på vägarna med sin julkonsert "Änglarnas tid". Kanske är det en fördel, tror han.
- Man har en trogen publik och många tycker att det numera ingår i jultraditionen att gå på konserten. Det är ju inte samma konsert varje år heller. I botten är jag traditionell och skulle aldrig kunna göra nacksving på exempelvis O, helga natt i hårdrocksversion, men det är alltid lite nyheter. I år gör jag också Arrival, som Björn Ulvaeus och Benny Andersson skrev 1976 när ABBA stod på topp. Instrumentallåten fick engelsk text till musikalen Mamma Mia, men där passade den inte riktigt in och hamnade i byrålådan. Sarah Brightman var först med att släppa låten på skiva och jag gör en ABBA-fierad version av den. Fantastiskt för en ABBA-fantast som jag är, särskilt med tanke på att vi har en skicklig körtjej som kan låta både som Frida och Agneta...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om