Fullt upp för unga bröder

Gustav Karlsson i Hallersrum, Djursdala tog studenten våren 2005 och samma år startade han företaget Hallersrums Skogstjänst. Då var han 19 år och har sedan dess inte varit arbetslös en enda dag. - Det har varit fullt upp hela tiden, det ena har gett det andra och det känns väldigt bra att våra uppdragsgivare återkommer gång efter annan när de behöver hjälp. Det tar vi som ett kvitto på att vi uppfyller deras förväntningar och att de är nöjda med vårt jobb.

Bröderna Albin och Gustav Karlsson driver tillsammans Hallersrums Skogstjänst och ingen av dem har varit arbetslös en dag sedan de startade.

Bröderna Albin och Gustav Karlsson driver tillsammans Hallersrums Skogstjänst och ingen av dem har varit arbetslös en dag sedan de startade.

Foto:

Vimmerby2012-09-21 06:13


Att företagsstarten blev så lyckosam kunde han i stor utsträckning tacka stormarna Gudrun (2005) och Per (2007) för och det sticker han heller inte under stol med:
- Det fanns hur mycket som helst att göra och efterdyningarna fortsatte ju i flera år. Jag minns särskilt ett dygn strax efter Per, när jag trots feber och halsont kapade loss 220 kubikmeter vindfällen på ett arbetspass. Jag hade behövt vara hemma i sängen men jag hade ju lovat - och då spelade det ingen roll vad febertermometern visade!

Sällskap av brorsan
I våras gick hans yngre bror Albin, 19, ut från Helgesbo skogsbruksskola och nu jobbar bröderna tillsammans. Visst "gnabbas" de ibland, som bröder brukar göra, men samstämmigheten är stor, det går inte att ta miste på när de diskuterar arbetsuppgifter och hur man ska lösa dessa på för kunden bästa sätt.
Ingen av dem har tvekat om yrkesvalet - det skulle bli skogsjobb - även om Gustav gick industriprogrammet på gymnasiet.
- Betygen räckte inte till nåt annat, skojar han och skrattar, men visst lärde jag mig en hel del som jag har nytta av idag. Varje erfarenhet är nyttig och utvecklande, oavsett var man får den.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om