Fyra av sex läkare ska på semester

Fyra av sex specialistläkare på Vimmerby Hälsocentral är på semester under de kommande veckorna. Verksamhetschefen Niklas Föghner tror inte att patientmottagningen påverkas. - Vi har planerat för det här, säger han.

Niklas Föghner menar att patiernterna inte kommer att drabbas av att fler aläkare går på semester samtidigt.

Niklas Föghner menar att patiernterna inte kommer att drabbas av att fler aläkare går på semester samtidigt.

Foto:

Vimmerby2013-10-07 06:13


Från och med i dag har fyra av Vimmerby Hälsocentral sex specialistläkare semester under två veckor framöver. Ändå kommer antalet läkardagar ligga kvar runt 50 per vecka.
- Det här är inget som vi inte har vetat om och vi har planerat för det, men det vi inte kan planera för är de variationer som kan uppstå. Vi kan inte planera för att någon läkare kanske blir sjuk eller måste vara hemma av någon annan anledning.

Hyr in tre läkare
Hälsocentralen hyr in tre läkare för att täcka upp under de följande veckorna.
- Det kommer inte att märkas jättemycket att vi har fyra läkare borta, men det är möjligt att någon känner att den hamnar i kläm. Hyrläkare kan inte ta emot fasta besök och därför har vi betat av så mycket vi kunnat innan semestrarna börjar, säger Niklas Föghner och fortsätter:
- Läkare måste också ha semester, men under min tid som chef här har vi aldrig stått inför den här situationen förutom under sommarmånaderna. De har all rätt att vara lediga, och om det inte kommer att fungera är det mitt ansvar. Men jag är stolt över hur vi löser det här och löser det som måste lösas, men kommer inte att ha överdrivet mycket tid till det andra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om