Fyra potentiella lokaler i centrala Vimmerby

Sökandet efter nya lokala lokaler åt gatukontorets driftenhet börjar bära frukt. Fyra platser i centrala Vimmerby har lokaliserats som potentiella platser för verksamheten.
- Vi arbetar aktivt med uppdraget att hitta en ny plats för driftenheten, berättar gatuchef Andreas Horste.
- Vi hoppas kunna presentera ett förslag för den politiska ledningen innan sommarledigheten.

Redan nu har spekulanter hört av sig om fastigheten på Trekanten. Får driftsenheten klartecken att flytta till en av lokalerna i centrala Vimmerby kommer fastigheten läggas ut till försäljning. Foto: Jimmy Karlsson

Redan nu har spekulanter hört av sig om fastigheten på Trekanten. Får driftsenheten klartecken att flytta till en av lokalerna i centrala Vimmerby kommer fastigheten läggas ut till försäljning. Foto: Jimmy Karlsson

Foto:

Vimmerby2018-01-30 07:25

På grund av tid, pengar och arbetsbelastning har sedan länge har gatukontoret velat flytta från fastigheten på Trekanten bredvid crossbanan.

- Det här började det talas om innan jag började för två år sedan, berättar Andreas Horste.

- Sedan har det varit lite fram och tillbaka. Det är inte lätt att hitta en ny plats. De andra verksamheterna har redan flyttat härifrån så nu är det driftenheten kvar. Det är ett pussel att få ihop det.

Listan på vad lokalen kommer att behöva är lång och en av anledningarna till att kommunen spenderat miljoner på att renovera de nuvarande lokalerna på Trekanten.

- Vi behöver bland annat varm- och kallgarage, kontor, omklädningsrum, spolplatta och en enkel verkstad. Nu har vi hittat fyra platser som är intressanta och som ligger i Vimmerbys centrum, vilka de är är inte officiellt än.

Flytten menar Andreas skulle för med sig många positiva förändringar.

- Det skulle betyda att vi kunde arbeta mer kostnadseffektivt och samtidigt minska arbetsbelastningen eftersom arbetsgruppen skulle kunna nå ut mycket snabbare, använda mindre resurser och minska driftskostnaden. Jag har ingen siffra på hur mycket arbetstid som läggs på transporter men det tar en stund att åka fram och tillbaka från crossbanan.

Nu är målsättningen att ett förslag på vart driftenheten ska flytta ska ligga på politikernas bord inom ett halvår.

- Jag är hoppfull att vi innan sommaren ska hitta ett förslag och presentera det för den politiska ledningen. Så får vi sedan se vad beslutet blir.

Om klartecken ges till förslaget är tanken att fastigheten på Trekanten ska säljas.

- Den vill politiska ledningen vill sälja hela fastigheten på öppna marknaden om vi hittar en bra ny lösning. Det är flera spekulanter som har hört av sig, berättar Andreas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om