Gå på opera live på biografen

Fredrik Johansson satsar stort på biografen i Vimmerby med en hel del ny utrustning som öppnar möjligheter. I höst kommer det att visas direktsänd opera på stora duken direkt från Metropolitan i New York. Framöver kommer förhoppningsvis även sport, teater och konsertevenemang att bli aktuellt.

Fredrik Johansson och Petronella Venström äger biografen och har satsat stort.

Fredrik Johansson och Petronella Venström äger biografen och har satsat stort.

Foto:

Vimmerby2010-05-28 06:18


Nu satsas det stort när det gäller biografen i Vimmerby. En hel del ny utrustning har köpts in och entrén har gjorts om.
Den nya tekniken som köpts in gör det nu möjligt att börja sända direkt från diverse länder.
I höst är det redan planerat att bli opera vilket är ett första steg på den nya verksamheten som förhoppningsvis kommer växa till något stort.
- Det känns otroligt kul och spännande och vi tror verkligen på det här och har satsat stort, säger Fredrik Johansson som äger biografen.

Direkt från New York
Den första direktsända operan från Metropolitan i New York kommer att sändas i oktober och det kommer bli något alldeles speciellt.
- Åren innan som denna typen har visats i övriga Sverige har det varit slutsålt så vi tror inte Vimmerby kommer vara något undantag.
För att få till den där speciella och lite lyxiga känslan som det är på opera kommer man att ordna extra saker i pausen.
- Jag tror det blir lite kallskuret, ostbricka och ett glas champagne precis som det är på operan. Man ska få den känslan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om