Gamla saknar larm på kommunens äldreboende

Två äldreboenden i Vimmerby kommun saknar fortfarande automatiskt brandlarm. Det är Centrumgården i Storebro och Norrskenet i Vimmerby. Nu vill räddningstjänsten att kommunen gör något åt bristen.

Vimmerby2007-12-18 07:24

- Vi har påtalat behovet av brandlarm på de här båda platserna, och vi riktar oss till både fastighetsägaren och till kommunen som ansvarar för innehållet. Samtidigt är det inget formellt fel eller brott mot något krav eftersom båda enheterna är klassade som vanliga boenden, säger Tommy Lindström, räddningschef i Vimmerby kommun.

Svårt larma själva
Räddningstjänsten har genomfört tillsyn på de båda boendena och anser att det bör installeras larm - för att eventuella bränder ska upptäckas så tidigt som möjligt.
- Det här är före detta hyreshus så brandskyddet är fullgott mellan varje lägenhet, men här bor ett flertal människor som har behov av hjälp för att ta sig till matsalen, då anser vi att det också finns skäl att ha automatiskt brandlarm, för det kan vara svårt för de gamla att klara av att larma om något skulle hända, säger Tommy Lindström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om