Gapat tomt i snart ett år

Det har gått närmare ett år sedan Storehouse flyttade ut från stans nyaste butiksområde. Och fortfarande står lokalerna tomma. - Jättetråkigt. Anledningen till att man etablerar sig i området är att vi ska hjälpas åt att dra folk. Det behövs verkligen en ny hyresgäst, säger Håkan Ericsson, butikschef hos grannen ÖoB.

Vimmerby2010-01-15 07:16

Skylten lovar fortfarande "kläder till bästa priserna i stan", men det är länge sedan det såldes några kläder i de butikslokaler där Storehouse fanns för fram till snart ett år sedan.
Här gapar det istället tomt. Men inte en skylt som talar om att lokalen är hyresledig.

"Sänk hyran"
Håkan Ericsson på ÖoB är besviken över att ingenting hänt på alla de här månaderna.
- Jag tycker definitivt att fastighetsägaren kunde vara mera aktiv för att få hit en ny hyresgäst. I somras var jag bergsäker på att det skulle bli någon tillfällig butik med tanke på alla turister, men så blev det inte. Inte till jul heller.
Han tror att det kan vara läge att sänka hyran.
- Givetvis till en rimlig nivå, men det måste väl ändå vara bättre att få in någon hyra än ingen hyra alls. Och för min del spelar det ingen roll om det blir en lokal handlare eller en rikstäckande kedja.
Ericsson betonar att området behöver näringsidkare som hjälps åt att dra kunder.
- Det är därför man etablerar sig här. Nu går det bra för oss, men självklart skulle det gå ännu bättre om det fanns ytterligare en butik som drog folk. Ju fler vi är, desto bättre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om