Går i graven

Micael Glennfalks friluftsteater i Gästgivarehagen är klar. I hans huvud. Men i realiteten är steget dit långt och länsstyrelsens nej till teater och läktare på den plats han tänkt sig är naturligtvis en nog så avgörande detalj. - Jag kunde ärligt talat inte begripa att det kan finnas gravar i berget, men får ju respektera det som gäller.

Vimmerby2008-08-30 04:05


Ordväxlingen mellan Micael Glennfalk och företrädare för kommunen har varit tät på insändarsidorna på sistone.
Micael Glennfalk vill ha en friluftsteater i Gästgivarehagen. Han tror på sin idé. Räknar med att kunna locka 50 000 turister från målgrupper vid sidan av barnfamiljerna och i hans tanke finns bara en spelplats i hagen - en scen bakom hembygdsparkens stadsmiljö och Stolpes stuga ger många tänkbara infallsvinklar och sluttningen ger naturlig sebarhet för publiken. Han har tänkt sig liggande läktare med plats för tusen personer.
Han berättar och pekar; här kunde man ha insläpp och där serveringsvagnar, där borta mobila toaletter och på grusvägen skulle hästskjuts kunna komma rullande.
Men de klartecken han hoppats på har låtit vänta på sig.
Mycket har irriterat honom, och den flitige läsaren av vår tidnings debattsida vet att det bland annat handlat om att Micael Glennfalk tycker att kommunen visat ointresse för hans planer.
- Efter att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat att tillsätta en arbetsgrupp med en representant från Björkbacken stannade allting av. Det har gått tio månader sedan vi presenterade våra planer.
Hans önskan att få låna byggstaket och läktare av kommunen, för att sedan efter tre år köpa loss dem om satsningen gick hem, har inte fått gehör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om