Går vidare med omstridd plan

Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige ska anta den nya reviderade detaljplanen för tio villatomter mellan Folkets park och Lundområdet - trots att ett flertal av grannarna markerar hårt motstånd mot planen.

Den senaste idéskissen för hur kommunen tänker sig skapa tio tomter mellan Folkets park och Lund. Skiss Vimmerby kommun

Den senaste idéskissen för hur kommunen tänker sig skapa tio tomter mellan Folkets park och Lund. Skiss Vimmerby kommun

Foto:

Vimmerby2013-02-26 07:14


- Vi har tagit till oss alla synpunkter och de finns med i underlaget, sedan kan inte alla åsikter tillmötesgås, det är en bedömning som görs när planen arbetas fram, säger kommunstyrelsens ordförande Micael Glennfalk, M, sedan en enig kommunstyrelse ställt sig bakom det senaste förslaget för tio villatomter öster om Folkets park- området.

Från 25 till 10
Ursprungligen planerade kommunen att skapa ett 25-tal tomter på åkrarna mellan Folkets park-området och Höghult och Lund. Nu har det bantats till tio tomter. Något kommunen menar tillgodoser många av de synpunkter som tidigare framförts, om trafikbelastning på Örngatan, om för många nya tomter för nära inpå de befintliga.
- Det här förslaget ger naturmark mellan de nya tomterna och de befintliga bostäderna och trafikbelastningen blir också betydligt mindre, säger han.
Ett tiotal grannar medger i de flesta fall att den nya planen påverkar mindre än den förra, men de står likväl fast vid att de inte vill se någon exploatering alls.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om