Gatuavdelningen nästa att bolagiseras

Omsorgsförvaltningen och socialförvaltningen slås ihop under en förvaltningschef från och med 1 april.
Gatuavdelningen föreslås föras över till Vimmerby- Energi och miljö, medan parkskötseln landar hos kultur- och fritidsförvaltningen. De flesta av teknik- och serviceförvaltningens funktioner hamnar under en samhällsbyggnadsavdelning under kommunstyrelsen.

Nuvarande omsorgschefen Anette Nilsson blir chef för  den sammanslagna  social- och omsorgsförvaltningen.

Nuvarande omsorgschefen Anette Nilsson blir chef för den sammanslagna social- och omsorgsförvaltningen.

Foto:

Vimmerby2012-03-09 07:36


Det är de förslag kommunstyrelsen nu går vidare med för fackliga förhandlingar och senare beslut i kommunfullmäktige. I förlängningen innebär det också att teknik- och servicenämnden försvinner, och sannolikt att omsorgs- och socialnämnden blir en.
- När det gäller de politiska delarna fortsätter revisions- och demokratiberedning att arbeta med det och ett förslag för hur nämndsorganisationen ska se ut ska vara klart för beslut i slutet av maj, säger kommunstyrelsens ordförande Micael Glennfalk, M.

Förvaltningar slås ihop
När det däremot gäller förvaltningsorganisationen finns mera färdiga förslag, något har redan till och med förhandlats med de fackliga organisationerna, medan andra delar ska förhandlas med facken innan de läggs fram för slutgiltigt beslut för kommunfullmäktige under våren.
Det som kommit längst är en sammanslagning av social- och omsorgsförvaltningarna. Där tillträder nuvarande omsorgschefen Anette Nilsson som chef för den ny förvaltningen den 1 april.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om