- Vi saknar i dagsläget minst 40 000 kronor för att kunna genomföra åtgärderna, suckade då Kurt Andersson, föreningens ordförande lite uppgivet. Idag är han betydligt gladare?
Cirka 50 000 kronor
Bara något dygn efter att artikeln varit publicerad i tidningen började de ekonomiska bidragen att strömma in, först ut var en dam i Stockholmstrakten som skickade fyra tusenlappar!
Sedan har det fortsatt, totalt har det influtit närmare 50 000 kronor på föreningens konto.
- Aldrig hade vi kunnat vänta oss ett sånt gensvar, det har kommit pengar från alla håll och kanter; både små och stora bidrag. Från kända och okända, både medlemmar och andra.
Otroligt tacksamma
- Vi är otroligt tacksamma och glada över det intresse som visats vår verksamhet och inte minst vår hembygdsgård, som nu är nymålad och vacker, den riktigt lyser där uppe på kullen. Nu står den sig i många år framöver.
Under 2011 "halvsulades" timmerväggarna utvändigt. Det innebar att rötskadat trä togs bort och ersatte med nytt, friskt virke. Till detta fick man statliga pengar på 90 000 kronor från projektet "Hus med historia".
Gåvor färgar hembygdsgården i Djursdala
I slutet av mars i år berättade vi om Djursdala hembygdsförenings ekonomiska knipa. De pengar från länsstyrelsen, som man ansökt om för att kunna rusta upp den ståtliga hembygdsgården på Lindstorps kulle, kom aldrig. Det handlade om pengar till målning av fasader, vindskivor, fönster och dörrar, renovering av räcken, skorstenar och häng- och stuprännor.
Målningsjobben på hembygdsgården är på väg att avslutas. Från vänster Thorsten Ungsäter, målningsföretagets Lukas Mocio och Jonas Gustafsson samt Jan-Ingvar Andersson och föreningens ordförande Kurt Andersson. I målarkorgen ses Janne Mocio.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!