Genant med inlog-gate

Spionskandalen skakar folkpartiet. Enligt en opinionsmätning från Sifo har partiet rasat med 2,9 procentenheter på bara några dagar. - Jag tror kanske inte att det här kommer att påverka utgången av valet, men det kommer absolut att minska allmänhetens redan låga förtroende för politiker, säger Börje Forss, som toppar Folkpartiet Liberalernas lista till kommunvalet i Vimmerby.

Vimmerby2006-09-07 06:31

Folkpartiet är ett parti i kris. Datorintrånget i socialdemokraternas interna nätverk visade sig inte bara handla om en ungdomssynd utförd av nu sparkade pressekreteraren Per Jodenius på Liberala ungdomsförbundet - hans handlande kände också partitoppen till och nu är partiets presschef Niki Westerberg delgiven misstanke om anstiftan till olaga datorintrång och har tagit time out. Partisekreteraren Johan Jakobsson, som slutligen erkänt att han känt till det hela sedan i mars, har ljugit inför kollegor och media och lämnade i söndags kväll sitt uppdrag med omedelbar verkan.
Hur påverkar krisen folkpartiet på lokal nivå, så här i valarbetets slutspurt?
- Min personliga reflektion är att jag känner mig bedrövad, säger en skakad Börje Forss, som är nytt förstanamn på Folkpartiet Liberalernas lista till kommunvalet i Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om