Geten Josefin hemma igen

Geten Josefins mystiska försvinnande har fått en lycklig vändning. Hon hittades på vägen nära Skäfshult och är nu hemma i stallet i Målen igen. Ägaren Renate Endres är överlycklig.- Hon kommer att bli hur bortskämd som helst...

Renate Endres och Josefin äntligen återförenade men var fanns Josefin under tre långa dagar. Frågorna är många efter att Josefin återfunnits. Foto: Privat

Renate Endres och Josefin äntligen återförenade men var fanns Josefin under tre långa dagar. Frågorna är många efter att Josefin återfunnits. Foto: Privat

Foto:

Vimmerby2013-01-25 07:26


I gårdagens tidning berättade vi om den mystiska historien och den ovanligt tama geten Josefin, 17, som rymt under en promenad i närheten av Målen och senare av en bilist setts bli inplockad i en bil på vägen mot Vimmerby.

Läste i tidningen
Allmänhetens engagemang i försvunna Josefin överraskade Renate Endres.
- Vi fick massor av telefonsamtal och många goda råd. Det var många som hade läst om det här i tidningen och ville delta i "utredningen".

Tomt fritidshus
Bästa samtalet av alla fick hon när hon satt i ett möte i Hultsfred.
 - Det var en man som ringde och berättade att hans son sett geten på vägen från Brånhult mot Skäfshult en halvmil från Målen.

Ingen get
I närheten fanns ett tomt fritidshus och han hade stängt in geten på tomten, som var inhägnat av staket. Eftersom de läst om Josefin förstod de ju vad det handlade om och vem de skulle vända sig till.
Glad i hågen åkte Renate och hennes dotter Andrea Endres mot Skäfshult och den angivna sommarstugan. Där stod dock ingen get att finna.

En mästare
- Hon är en mästare på att få upp grindar, och det hade hon lyckats med här också. När vi stod och pratade med mannen som tipsat oss kom vår granne Bo Eriksson, Brånhult, i sin bil. Han hoppade ur och berättade att han hittat Josefin för en stund sedan och kört hem henne till stallet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om