Gig i Locknevi

Sverige har fått dansbandsfeber. Och medlemmarna i Larz-Kristerz från Älvdalen har har blivit svenska folkets älsklingar efter vinsten i Dansbandskampen. Igår drabbade de Locknevi, som inte haft en dans av det här slaget sedan Thorleifs spelade i bygdegården hösten 1977.

Larz-Kristerz intog scenen i bygdegården.

Larz-Kristerz intog scenen i bygdegården.

Foto:

Vimmerby2009-03-21 05:05


Det är några timmar kvar tills fredagsdansen i bygdegården ska börja och Annette och Ingemar Lindahl, ordförande och vice ordförande i bygdegårdsstyrelsen, kan äntligen få åka hem och klä om.
Styrelsen har jobbat sedan morgonen med att fixa och dona inför kvällens stora begivenhet - Larz-Kristerz.
Det ska bli servering; det har bakats 300 bullar, och beställts 600 öl, 500 korvar och dessutom har orkestern haft med sig 350 Larz-Kristerz-bakelser hemma från Älvdalen. De där bakelserna är en söt historia med smörkräm, kola och aprikoskräm på sockerkaksbotten och täcke av vit marsipan.

Sålde slut snabbt
Partytältet står på plats. Ryktet säger nämligen att det kan komma mycket folk, långt mer än de 320 som hann få en biljett innan de var slut.
- Det tog max fyra timmar, så var det slutsålt. Men hur mycket folk som kommer hit ändå visar sig, det kan man ju aldrig veta. Det ska bli spännande att se hur fel vi räknat, säger Annette Lindahl.
Bygdegårdsföreningen i Locknevi har annars vana vid arrangemang, men det är av annat slag; marknader och Locknevi Classic Motor Show. Och faktiskt är det tack vare att Mikael Johansson från Gamleby brukar ställa ut sina bilar i Locknevi som det alls blivit en danskväll av det här ovanliga slaget. Han är nämligen bekant med Larz-Kristerz.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om