Givande middag hos landshövdingen

När landshövding Cecilia Schelin Seidegård nyligen bjöd in till länsmiddag i residenset i Kalmar var Sten Karlsson och Kristina Alsér Vimmerbys representanter.

Kristina Alsér och Sten Karlsson var nyligen inbjudna till länsmiddag hos landshövding Cecilia Schelin Seidegård.

Kristina Alsér och Sten Karlsson var nyligen inbjudna till länsmiddag hos landshövding Cecilia Schelin Seidegård.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström/Montage

Vimmerby2019-12-06 20:30

Sten Karlsson och frun Gerd var inbjudna till residenset i Kalmar och fick en upplevelse utöver det vanliga.

– Det var verkligen storartat. Landshövdingen tog emot personligen när vi kom och vi fick chansen att samtala med flera intressanta personer som också gästade. Middagen var enastående och efteråt fick vi en rundtur i residenset, säger Sten Karlsson som fick chansen att berätta lite om sig själv och sin långa gärning som ungdomsledare i Vimmerby Hockey.

Kristina och Jan Alsér var också inbjudna. Inför middagen påpekar hon att hon fortfarande har ett stort samhällsengagemang.

– Förutom att rädda liv är bland annat kompetensförsörjning en hjärtefråga för mig, säger hon.

Har du varit på länsmiddagar tidigare?

– Jag har varit på länsmiddagar på residenset i Kalmar och var där på 1990-talet första gången. Jag har varit på 4-5 länsmiddagar både under Sven Lindgrens och Anita Bråkenhielms tid innan jag blev landshövding. Vi använde residenset för strategiska samtal och samlade kring ett ämne. Det gör man på länsmiddagar nu också för tanken är att man ska informera vad som händer i de olika delarna i länet och etablera kontakter med varandra, säger hon.

– Det här är första gången med min tidigare kollega Cecilia Schelin Seidegård i Kalmar. Jag har varit på middag hos henne på Gotland då jag hade en annan typ av middagar som landshövding i Kronoberg, säger Kristina Alsér.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!