Gjorde plats för grönt palats

Många sträcker nyfiket på halsen när de passerar Mattias Nittérus lummiga trädgård och vackert rustade kulturhus på Rönnbärsgatan. Nu kan nyfikenheten stillas samtidigt som man tar en hemgjord glass.- Det är roligt att kunna öppna trädgården för allmänheten och det här med glassen... jag är en sådan som gillar att testa nya saker. Och göra det ordentligt!

Vimmerby2013-06-19 06:32


Mattias Nittérus och Anneli Karlsson köpte huset, som av många Vimmerbybor fortfarande går under namnet "Rundqvistska" efter familjen som i generationer bodde och drev begravningsbyrå i fastigheten, 1999. Och i rättare händer kunde nog denna rest av ett Vimmerby som en gång var, inte ha hamnat. De tog sig an hus och trädgård med kunskap och passion och det dröjde inte länge förrän deras möda uppmärksammades, bland annat av föreningen Bevara Vimmerby, som tilldelade paret utmärkelsen Byggnadsvårdsdiplomet.

Test som växer
- Vi har lagt ner mycket tid och arbete och har gjort det i den takt vi mäktat med. Att vi började med trädgården fick kanske en och annan att tänka att vi var lite tokiga.
Den lummiga trädgården och de charmiga 1800-talshusen på tomten väcker intresse hos både lokalbefolkning och turister. Förra sommaren testade Mattias Nittérus att sälja hemgjord glass i trädgården. Nu utökar han, med längre säsong, med nyinvesterad utrustning för tillverkning av frasiga belgiska våfflor och en nybyggd liten kiosk som är en historia för sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om