Glädje i M: "Naturligtvis stärker han vår valsedel"

Moderaternas ledande kommunpolitiker, Marie Nicholson, är mycket glad över Per-Åke Svensson beslut att engagera sig för moderaterna. "Han kommer naturligtvis att stärka vår valsedel" säger hon.

Marie Nicholson (M) är glad att Per-Åke Svensson engagerar sig politiskt igen och extra glad över att han väljer moderaterna. "Jag är inte förvånad över det valet".

Marie Nicholson (M) är glad att Per-Åke Svensson engagerar sig politiskt igen och extra glad över att han väljer moderaterna. "Jag är inte förvånad över det valet".

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-12-28 11:04

Per-Åke Svensson, tidigare kommunalråd för centern och partiets vice ordförande i kommunstyrelsen i flera år, gör alltså comeback i kommunpolitiken och väljer att göra det för moderaterna.

– Vi är väldigt glada. Först för att han vill engagera sig politiskt igen och extra glada för att han väljer att göra det hos oss, säger Marie Nicholson i en första kommentar till tisdagens politiska bomb i Vimmerby.

Själv är hon inte så förvånad över att han väljer moderaterna.

– Nej, faktiskt inte. Per-Åke Svensson är en av de centerpartister som stått närmast oss. Jag har inte själv arbetat så mycket tillsammans med honom, men flera av mina företrädare har bara goda erfarenheter av det, säger hon.

Hur ser du på att ni får in ett tidigare kommunalråd i era led inför kommunvalet nästa år?

– Det kommer naturligtvis att stärka vår valsedel. Sen får vi se vilken plats han får. Det avgörs på stämman som vi har i mars, men visst är Per-Åke Svensson en tillgång.

Du kommer själv sannolikt att lämna din ledande position i kommunen för en plats i riksdagen. Ser du Per-Åke Svensson som en tänkbar efterträdare till dig i kommunpolitiken?

– Den frågan ska du kanske först och främst ställa till honom om han vill det, men visst är förhoppningen att jag tar mig in i riksdagen och då lämnar jag kommunstyrelsen i oktober och bör efterträdas av den som vi har som förstanamn. Vem avgör stämman i mars.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!