GLÄDJEBESKEDET: Minikängurun ”Åke” är hemma igen

I förmiddags rapporterade vi om att en förrymd känguru härjade omkring i byn Västra Grinderum utanför Vimmerby. Nu har kängurun, som egentligen är en wallaby och heter Åke, kommit hem igen.

Foto: Victor Kennmark

Vimmerby2016-08-04 11:38

Strax före lunchtid på torsdagen kom ägarna till minikängurun (wallabyn) Åke och hämtade honom hos Birgit och Ingemar Hansson i Västra Grinderum.

– Det var rätt så jobbigt att få tag i den. Men de svepte in den i ett par lakan, berättar Ingemar Hansson, som bor på gården dit Åke hade rymt.

När vår tidning får tag i Åkes ägare Fredrik Karlsson, boende i Hällerum, är han lättad och glad över att Åke kommit hem.

– Ja, Gud bevare mig väl! Nu är han hemma i sin hage tillsammans med sina två kompisar, två dvärggetter. Den här gången var han bara borta i ett dygn, som tur var.

Åke har nämligen en historia fylld av rymningar, sedan han kom till Fredrik och Sara i Hällerum för knappt två år sedan.

– Förra gången han rymde var han hemifrån i fyra veckor – då gick telefonen varm kan jag säga, berättar Fredrik Karlsson.

Den här gången hade Åke tagit sig ut genom ett litet hål i staketet. Och han var inte lätt att fånga in.

– Han har ju ganska vassa klor, så vi fick ta honom i ett lakan. Men han satt så lugnt i mitt knä i bilen hem sen, säger Fredrik och tillägger:

– Nu får vi hoppas att det inte blir fler rymningar.

LÄS ÄVEN: Känguru lös utanför Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om