Glasscaféet öppnar för säsongen med eget våffelkoncept

Efter förra årets premiärsäsong öppnar nu glasscaféet för sommaren igen, den här gången med ny meny och nya koncept.

Glasscaféet kommer även denna säsong att satsa på längre öppettider. "Det uppskattades att vi hade öppet så sent, så det kör vi i år igen", säger Estelle Kvistborg.

Glasscaféet kommer även denna säsong att satsa på längre öppettider. "Det uppskattades att vi hade öppet så sent, så det kör vi i år igen", säger Estelle Kvistborg.

Foto: Victoria Otternäs

Vimmerby2023-05-16 19:00

Snart öppnar glasscaféet Magasin 5 upp portarna för andra året i följd. Ägaren och entreprenören Jerker Ekelund berättar att man  smygöppnade redan under onsdagseftermiddagen.

– Det som är kul nu med andra säsongen är att vi är igång mycket tidigare. Det är jättestor skillnad att vara igång redan nu. Det är mycket som vi har kunnat förbereda på ett annat sätt, berättar Jerker Ekelund för Vimmerby Tidning.

undefined
"Det var många som tyckte att jag var knasig när vi pratade om att öppna glasscafé i en nerlagd mack. Men det känns ändå som att vi gjorde rätt tycker jag. Vi har fått jättemycket cred från alla möjliga håll", säger Jerker Ekelund.

I år kommer den anslutande lokalen till glasscaféet inte att hyras ut utan istället kommer caféet själva att satsa på egna våfflor.

– Vi kommer att göra ett litet eget koncept. Vi kommer inte ha traditionella våfflor utan bara ha belgiska våfflor i olika storlekar och i olika utföranden, säger Jerker Ekelund.

Våffelverksamheten kommer att rulla igång under juni.

undefined
Estelle Kvistborg kommer att ta över huvudansvaret för verksamheten i sommar.

20-åriga Estelle Kvistborg kommer ta över huvudansvaret för det dagliga arbetet i glasscaféet i sommar.

– Jag tycker det är jättekul och det bästa tycker jag är att jag får vara med och göra de nya menyerna. Det är sånt jag tycker är roligt, att få vara kreativ, säger Estelle Kvistborg och fortsätter:

– Från förra året har jag tagit med mig väldigt mycket av vad folk frågade efter och lagt in så mycket jag kan av det i de nya menyerna. Nu känns det som att vi har något för alla.

Jerker Ekelund berättar att det är mycket att göra klart men att han ser fram emot säsongens öppning.

– När man väl öppnar och kör igång är det så roligt. Det är verkligen inte lugnt och stilla, utan full fart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!