Glennfalk kvar som kommunalråd...

Alltmer verkar tala för att Micael Glennfalk (M) sitter kvar på kommunalrådsposten. Kristdemokraterna har en vågmästarroll inom alliansen - och Elisabeth Lago Nilsson och Micael Glennfalk har haft ett lyckat samarbete under mandatperioden. - Det viktiga är att få ihop ett lag som fungerar tillsammans, säger Lago Nilsson.

Micael Glennfalk (M) ser ut att kunna behålla sin position som kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen även en kommande mandatperioden. Mycket tyder på att han kan räkna in stöd också från KD och folkpartiet. Foto: Roelof Stroetinga

Micael Glennfalk (M) ser ut att kunna behålla sin position som kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen även en kommande mandatperioden. Mycket tyder på att han kan räkna in stöd också från KD och folkpartiet. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Vimmerby2014-09-27 04:06


Håller Vimmerbyalliansen gör två kandidater upp om kommunalrådsposten: Micael Glennfalk (M) och Ingela Nilsson Nachtweij (C).
Ingen av dom vill kommentera vad torsdagens förhandlingar om en majoritet och fördelning av de tyngsta posterna, framför allt kommunalrådsposten, ledde fram till.
- Har ingen kommentar till det. Förhandlingar och diskussioner pågår. Det är allt i det här läget, kommenterar Micael Glennfalk på väg hem från styrelsemöte i Regionförbundet.
Ingela Nilsson Nachtweij har vår tidning inte lyckats få kontakt med. Men Per-Åke Svensson (C) säger i stort sett samma sak som Glennfalk.
-Vi ska fortsätta nästa vecka. Vi går tillbaka och diskuterar med vår grupp nu, säger han.
Han ser inget annat än att alla fyra borgerliga partier vill hålla ihop alliansen.
- Att diskutera med socialdemokraterna är inte aktuellt från vår sida.
Vilken grundsyn partiet har i kommunalrådsfrågan vill han inte alls kommentera.

"Tror att vi löser detta"
Normalt sett går den till största parti. Moderaterna och Centerpartiet har tio mandat vardera, sen är centern åtta röster större. Men det finns två allianspartier till. Kristdemokraterna med två mandat och Folkpartiet med ett.
De mindre partiernas åsikter kan därmed spela en stor roll i de pågående förhandlingarna. Torsdagens möte renderade i ett förslag som Centerpartiet ska diskutera i sin partigrupp.
- Jag tror att vi löser detta och jag tycker att mötet gick över förväntan.
- Är det något som inte kommer på plats i Alliansen så har det med Centerpartiet att göra. De ska gå hem till sig och vi får vänta på det, säger Folkpartiets Börje Forss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om