Glennfalk tror starkt på torgkalas

Aktiviteter för hela familjen, schlagertält med karaoke, partyrock och artister som Kate Ryan och The Poodles. - Vimmerby stadsfest ska bli en fest för hela familjen, säger Magnus Holmberg, delägare i arrangerande bolaget Think Image AB. Och kommunstyrelsens ordförande Micael Glennfalk, M, går så långt att han tror att stadsfesten kan gjuta samman Vimmerbyborna.

Vimmerby2011-06-23 06:25


Det har gått några år sedan Vimmerby hade stadsfest - eller Tabberaset - på torget. Men behovet finns, säger Magnus Holmberg, som tidigare drivit krog i Vimmerby och nu är delägare i Stockholmsbaserade bolaget Think Image AB, som står som huvudarrangör för stadsfesten i Vimmerby den 3 september.
- Ordnas det något så kommer Vimmerbyborna - närmare 3 000 kom till Åbros öltält och vi räknar med 3 500 på stadsfesten.

Familjefest
Grundkonceptet känns igen från förr. Torget blir festplats. Föreningarna ska involveras. Och så ska det finnas något för alla.
- Vår ambition är att arrangera en familjefest. Under eftermiddagen med aktiviteter som passar alla åldrar för att bli lite mera "vuxet" ju senare framåt kvällen man kommer, säger Magnus Holmberg.
Stadsfesten invigs av Micael Glennfalk, M, kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd.
Han tror att arrangemanget kan ha vidare betydelse än en kul kväll på torget.
- Vi jobbar med en omstart på många områden i kommunen. Det måste börja gå bra för Vimmerby igen och jag tänker på saker som att folk trivs, att nya bostads- och industriområden kommer till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om