Samlar in pengar mot cancer med hjälp av country

Den 14 augusti väntar countryfest på Komedianterna i Vimmerby. Dubbla spelningar under dagen där alla pengar som samlas in på plats kommer att gå direkt till Barncancerfonden. "Det känns lite extra bra", säger Anders Enqvist.

Country mot Cancer kommer till Vimmerby och Komedianterna den 14 augusti. Insamlade pengar går direkt till Barncancerfonden. Det italienska bandet Truffle Valley Boys kommer att uppträda.

Country mot Cancer kommer till Vimmerby och Komedianterna den 14 augusti. Insamlade pengar går direkt till Barncancerfonden. Det italienska bandet Truffle Valley Boys kommer att uppträda.

Foto: Pressbild

Vimmerby2023-08-01 11:30

Efter uppehåll från pandemin gör Smålands country club comeback med sitt välgörenhetsevenemang "Country mot cancer". Tidigare har man haft tre spelningar i Södra Vi där man samlade in totalt 80 000 kronor till Barncancerfonden. Nu väntar den fjärde upplagan – på Komedianterna i Vimmerby.

Den 14 augusti väntar två spelningar där ett italienskt band kommer att uppträda.

– Det här dök upp i våras och vi vill gärna ordna det. Det är klart att vi ska göra något för Barncancerfonden. Det är för en god sak och då känns det lite extra bra. Cancern har vi alla runt omkring oss och barncancer känns oerhört orättvist. Det är det värsta som kan hända om man drabbas av det som barn, säger Anders Enqvist på Komedianterna i Vimmerby. 

undefined
Komedianterna Vimmerby hoppas på att folk kommer och samlar in pengar för en god sak.

Hur mycket hoppas ni på att samla in?

– Vi har inte satt något mål. Vi tror på goda människor som gillar god musik. Alla musikälskare ska gå på det här och det är fantastiskt underhållande. Man gör någonting osjälviskt för några som behöver det. 

Tror ni på publikfest?

– Det är jag övertygad om. De (Smålands country club) har en hyfsad spridning och det är många som följer oss som kan haka på den här grejen. Det är självklart att vi gör det här och vi har börjat lite försiktigt med samarbeten med countryklubben. Vi brinner för musik och teater.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!