"Gör Nygård till ett föredöme"

Sju personer står i kö till Nygård i Locknevi. - Behåll nattjouren och bygg ut med fler lägenheter, säger förre oppositionsledaren, Inge Schultz, s, som engagerat sig för Nygård.

Inge Schultz.

Inge Schultz.

Foto:

Vimmerby2008-02-21 07:14

- Det är dags att karriärpolitikerna börjar tala med människor om vad de vill ha och inte bara tala till dom, säger Inge Schultz.
Han har engagerat sig i nattjouren på Nygård för trygghetens skull.
- Människor som inte klarar av ett eget hus av egen kraft längre vill bo någonstans där de har omsorg om natten om något händer, och att de har något att göra tillsammans med andra på dagen. Det här kan de få på Nygård, säger Inge Schultz.

Sju vill till Nygård
Han ser att äldreboendet Nygård, som är den sista kommunala servicen som finns kvar i kommunens mest landsbygdspräglade trakt, skulle kunna bli ett föredöme för just trygghet och service till de äldre på landsbygden.
- Samtliga partier uttalade sig i valet för en levande landsbygd. Det är dags att ta steget och göra något också, säger Inge Schultz.
I Locknevi köar i dag sju personer för en lägenhet på Nygård. Den uppgiften verifieras av Helena Gustafsson på Vimarhems bostadsförmedling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om