Göran Fröberg, 63, är morfar på dagis

"Det var ännu bättre än jag trodde."

Foto:

Vimmerby2015-12-19 08:42


Göran Fröberg, 63, lämnade maskinerna på kommunens parkavdelning för en dag och gjorde ett pass på dagis istället.

- Jag har länge tänkt att jag skulle hälsa på mitt barnbarn Gustav, och se hur det är på förskolan. Och det var ju jättebra. Jag är imponerad.

På Stenshults förskola är det samling. Nedräkningen till jul får skjuts när det är dags att öppna dagens lapp i barnens egen julkalender - och klippa av ytterligare en bit av tomtens pappersskägg.

Med på samlingen är Göran Fröberg, morfar till fyraårige Gustav, som inte gör någon större affär av att morfar är på dagis.

- Nej, han bryr sig inte så mycket. Men jag har ju gått och tänkt på att jag ville hälsa på och se hur det är här. Jag tog kontakt med personalen för att höra vad de sa, och när det i så fall skulle passa. De tyckte det var en bra idé, säger Göran Fröberg.


Att lämna jobbet på kommunens parkavdelning för en dag för att istället göra ett pass på förskolan gav positivt utfall.

- Jag måste säga att jag är imponerad. Jag har jobbat på parkavdelningen i 43 år och är van vid en bullrig miljö - jag hade nog förväntat mig att det skulle vara lite bullrigt här också, men personalen är fantastisk. Det är många barn på avdelningen, men när det är samling blir det väldigt fokuserat och alla sitter stilla och lyssnar. Samtidigt får barnen mycket utrymme och alla blir sedda. Vilket viktigt jobb de gör!

Läs mer i fredagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om