Grannar kritiska till nytt villaområde

Kommunstyrelsen är beredd att offra jordbruksmark, kulturmiljö och fritidsaktiviteter som främst används av flickor för att skapa villatomter som egentligen inte behövs. Det anser ett antal fastighetsägare som ger kommunstyrelsen hård kritik för planen på ett 25-tal nya villatomter vid Folkets parkområdet.

Här på ängar och åkrar öster om bostadsområdet Folkets park vill kommunen skapa fler villatomter. Förödande, anser grannar.

Här på ängar och åkrar öster om bostadsområdet Folkets park vill kommunen skapa fler villatomter. Förödande, anser grannar.

Foto:

Vimmerby2012-11-27 07:24


I ett brev som sänts till både kommunstyrelsen och vår tidning framför grannarna sina synpunkter. De pekar på att det aktuella området mellan villaområdet Folkets park och Höghult i Öster och Lund i norr inte alls har stöd i den översiktsplan kommunen antagit.

" Intrång"
Där lyfts också kommunens ambitioner att öka folkmängden fram.
- Kommunen strävar efter att öka med 200 personer inom en tioårsperiod. De områden för bostäder som finns i översiktsplanen, cirka 200-250 bostäder, räcker för uppemot 800 personer och är alltså tillräckligt för lång tid framöver, anser fastighetsägarna.
De menar att villaplanerna i området blir till ett intrång i mark som anges som kulturmiljö, också i den kommunala översiktsplanen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om