Grannprotest mot planer på behandlingshem

Här är en skiss över den anläggning Aleris vill bygga på Lundområdet i Vimmerby för att ersätta de nuvarande behandlingshemmen. Men planerna möter redan nu starkt motstånd från berörda grannar.

Vimmerby2008-04-02 06:12

- Vi vill inte ha den här verksamheten här, vi är tveklöst emot de här planerna och vi kommer att överklaga det här så långt det bara går, säger Helen Fredriksson, en av de husägare som bor närmast Lundområdet där kommunen och Aleris hittat det enda alternativet till placering av de två nya behandlingshem Aleris vill bygga i Vimmerby.
- Det är den här placeringen vi har tittat på tillsammans med kommunen. Vi behöver ett stort sammanhängande område på ungefär 12 000 kvadrat, och vi vill ligga nära samhället, eller vad vi kallar vardagsnära och då passar den här placeringen oss bra, säger Elisabeth Persson, projektansvarig för Aleris nybyggnation.

Mötte sakägare
På måndagskvällen hölls en första informationsträff mellan kommunen, Aleris och sakägare som berörs mest av planerna på en anläggning med två behandlingshem. Dit hör de närmaste grannarna. Men också företrädare för Vimarskolan, föräldraföreningen och kultur- och fritidsförvaltningen deltog.
- Vi presenterade oss, våra befintliga verksamheter, våra ambitioner och planer för framtida verksamhet i Vimmerby, säger Elisabeth Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om