Gräver upp Ceos mitt i säsongen

I augusti gräver Vemab upp stora delar av Ceosvallen. Ångledningen mellan Åbro och nya kraftvärmeverket kommer att gå rakt igenom fotbollsområdet. - Målsättningen är att vi ska störa så lite som möjligt, säger Per Svensson, nätchef på Vimmerby Energi & Miljö AB.

Här dras ångledningen. Vimmerby IF:s fotbollsverksamhet på Ceosvallen kommer att påverkas av Vemab:s ledning. Vår ritning visar hur planerna kritats upp under våren och var ledningen ska grävas ned.

Här dras ångledningen. Vimmerby IF:s fotbollsverksamhet på Ceosvallen kommer att påverkas av Vemab:s ledning. Vår ritning visar hur planerna kritats upp under våren och var ledningen ska grävas ned.

Foto:

Vimmerby2014-06-24 06:26


Vemab är mitt uppe i arbetet med den ångledning som ska förbinda Åbro Bryggeri med det nya kraftvärmeverket vid Tallholmen. Arbetet är igång längs med Södra Ringleden. Snart är man framme vid Ceosvallen - och i augusti ska man gräva upp fotbollsområdet.
Ledningens sträckning går rakt igenom fotbollsområdet, som vår ritning visar här intill.
- Sträckningen kan vi inte göra något åt. Det är den enklaste vägen att gå. Det är sprängberg längs med grusvägen och det ska även vara lite lutning.

Tio meter brett
Två halvmeters breda rör ska grävas ned i Ceosvallen. Schaktningnen kommer att bli tre meter bred, men arbetsområdet hamnar på cirka tio meter. Såhär långt har man grävt mellan 100-150 meter åt gången. Det kommer man att göra även på Ceosvallen.
- Vår målsättning är att det ska störa fotbollen så lite som möjligt, men en viss störning blir det. Vi får försöka anpassa så det stör så lite som möjligt.
Arbetet med ångledningen kostar mellan 8 000 och 10 000 kronor per meter. I augusti, efter Bullerby Cup, är det tänkt att arbetet ska påbörjas. Men även om den stora fotbollsturneringen är avslutad har Vimmerby IF en diger verksamhet på området. Totalt arrangerar föreningen cirka 30 träningar per vecka på Ceosvallen för olika ungdomslag. Dessutom används gräsytorna av Astrid Lindgrens Skola och Folkhögsskolan.
Kan man inte börja efter fotbollssäsongen?
- Enligt avtalet ska vi provköra i november så vi måste igång. Sedan kan det bli kallt och mycket snö i vinter, säger Per Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om