Gren på Globträd på väg till Vimmerby

Vimmerby blir en gren på Globträdet med förgreningar till FN och arbetet med barnkonventionen. I december deltog fyra representanter från Vimmerby i en svensk delegation som bjudits in till FN:s Globträd i Nairobi i Kenya.

Vimmerbyungdomarna på väg fram till ungdomens globträd i Nairobi.

Vimmerbyungdomarna på väg fram till ungdomens globträd i Nairobi.

Foto:

Vimmerby2006-02-21 07:58

- Ett fantastiskt möte med en helt annan kultur. Inte så fattigt som vi trodde, men enorma skillnader. I städerna finns det eleganta shoppingcentrum och i byarna på landsbygden lagas det mat över öppen eld, berättar Casandra Frejd och Tom Allen, de två ungdomar som deltog i resan till Globträdets internationella möte i Nairobi.
- Globträdet är en underorganisation till FN och deras arbete med Barnkonventionen, berättar Carina Johansson, ungdomskontoret, som knutit kontakterna mellan organisationen och Vimmerby kommun.
Under hösten fick personal vid ungdomskontoret en inbjudan från organisationens internationella president Kajsa Dahlström, att tillsammans med två ungdomar besöka Globträdet - "The Mother Tree" - i Nairobi, för att på plats berätta om arbetet med att tydliggöra barnkonventionen i Vimmerby kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om