Dramatiskt gripande vid mataffär i Vimmerby

Helt plötsligt sprang två poliser in på Ica Supermarket och grep en person. Den misstänkte mannen gjorde kraftigt motstånd och fick bäras ut från butiken – inför ögonen på förvånande kunder.

Mannen gjorde kraftigt motstånd utanför mataffären. Nu är han misstänkt för flera olika brott.

Mannen gjorde kraftigt motstånd utanför mataffären. Nu är han misstänkt för flera olika brott.

Foto: Daniel Söderqvist

Vimmerby2023-06-19 16:13

Den dramatiska händelsen skedde vid 16-tiden i måndags. Bakgrunden till gripandet var att den misstänkte 30-åringen hade varit inblandad i ett bråk på Rönnbergsgatan i centrala Vimmerby, ungefär 50 minuter tidigare.

– Mannen upplevde att en person skrattade åt honom. Då blev han arg och delade ut två knytnävsslag i ansiktet. Vi fick information om misshandeln och åkte till platsen, där den drabbade Vimmerbybon kunde ge oss ett signalement, säger Anders Hultman vid polisen.

Därefter gick det snabbt.

En polispatrull fick syn på den misstänkte mannen nere vid resecentrum och följde efter honom in på Ica Supermarket. Totalt var det fyra poliser som fick hålla i mannen när han skrek, spottade och försökte bitas.

– Det blev ett tumultartat gripande. Utöver den första misshandeln och ringa narkotikabrott är mannen misstänkt för fyra fall av hot mot tjänsteman, två fall av ofredande och ett fall av våld mot tjänsteman, säger Anders Hultman.

Vimmerby Tidning pratade med Ica-handlaren Anders Gustafsson strax efter gripandet. Då bekräftade han att det var några dramatiska minuter. Både inne i butiken och strax utanför entrén.

– Han är inte misstänkt för något brott hos oss, men polisen kom in och brottade ner honom.

Mannen anhölls och fördes till arresten i Västervik.

– Sedan släpptes han på fri fot, men brottsmisstankarna finns kvar. Han är hemmahörande i Hultsfreds kommun, säger Anders Hultman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!