Grisfarmare får Centerns miljöpris

Håkan Jonsson är på banan igen efter två salmonellasmällar på sin grisgård i Brantestad. Och nu har han dessutom fått Centerpartiets miljöpris i Vimmerby kommun.

Vimmerby2012-06-08 06:15


- Jag är mycket glad och överraskad. Det är gott bränsle för inspirationen.
På Världsmiljödagen i tisdags åkte Curt Tyrberg och Ingela Nilsson Nachtweij till företaget Fläsk från glada utegrisar för att överraska Håkan Jonsson med Centerpartiets miljöpris i Vimmerby kommun.
- Jag blev nästan svettig - jag visste knappt om att priset fanns. Men det är väldigt roligt med uppskattningen.
Enligt motiveringen får han priset för ett hållbart växande företagande: "Håkan Jonsson har trots motgångar fortsatt att utveckla sitt företag med fokus på närproducerat fläskkött av god kvalité. Håkan Jonsson planerar även att bygga ett eget slakteri som skulle kunna leverera ännu mer närproducerat fläskkött. Slakteriet skulle även kunna bidra med substrat till en biogasanläggning i Vimmerby. Biogasanläggningen har potential att producera förnybart drivmedel till bussar och bilar i regionen. Håkan Jonsson har även ett aktivt samarbete med Astrid Lindgrens Värld och delar deras vision att utveckla destinationen Vimmerby med mer närproducerad mat."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om