Grov misshandel och grovt vållande till annans död

Det blev inte mord eller dråp - det blev grov misshandel och grovt vållande till annans död . Det var inte tre gärningsmän, utan endast en av de tre från början misstänkta.

Vimmerby2008-03-08 05:05

På fredagen inlämnades åtal i den uppmärksammade dödsmisshandeln av en man i Toverum utanför Vimmerby den 21 januari 2008.
Den för dådet misstänkte 36-årige mannen från Vimmerby förnekar gärningen, men åklagaren har via vittnen stark bevisning mot 36-åringen.
Enligt vittnesuppgifter använde den misstänkte en trästav som tillhygge då offret slogs ihjäl.
Kammaråklagare Åsa Adolfsso skriver i sin stämning och gärningsbeskrivning bland annat: " Den tilltalade har den 21 januari 2008 i Toverum i Vimmerby kommun misshandlat en man genom att utdela slag som träffade i ansiktet, huvudet och på kroppen. Misshandeln har orsakat smärta, sår, blödningar, avtryck och missfärgningar.
- Misshandeln är att bedöma som grov eftersom den tilltalade använt sig av ett tillhygge i form av en trästav samt visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att utdela kraftigt våld mot en försvarslös och liggande person.
- Den tilltalade har av oaktsamhet genom medvetet risktagande av allvarligt slag orsakat den misshandlade mannens död, genom att allvarligt misshandla honom och försätta honom i ett hjälplöst tillstånd."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om