Misstänkt grov misshandel – offret blödde kraftigt

En ung man sitter frihetsberövad hos polisen, efter misstankar om en grov misshandel utanför en krog i Vimmerby. Mannen misstänks ha sparkat och slagit en annan man, och fortsatt trots att denne låg på marken.

En man i 20-årsåldern misstänks för en grov misshandel.

En man i 20-årsåldern misstänks för en grov misshandel.

Foto: Thomas Möller

Vimmerby2023-04-03 10:44

Det var vid tretiden, natten mot söndag, som ordningsvakter påkallade uppmärksamheten från en polispatrull. En man i 30-årsåldern blödde kraftigt från ansiktet och uppgav att han blivit utsatt för misshandel. Mannen behövde uppsöka sjukvård på grund av sina skador.

En man i 20-årsåldern greps senare, misstänkt för grov misshandel. På söndagen anhölls han av polis och sitter sedan dess frihetsberövad. Mannen ska ha misshandlat den andre med både sparkar och knytnävsslag, och inte upphört med misshandeln trots att offret låg på marken. Den misstänkta mannen kommer från Västerviks kommun. 

– Det kommer hållas fler förhör både med den misstänkte och målsägande under dagen och morgondagen, säger Ulf Gollungberg, vid Polisen i Västervik.

På söndagen genomförde polis en husrannsakan i mannens bostad i Västerviks södra kommundel, och hittade då en mindre mängd av drogen kristall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!