Vimmerbybo körde lastbil med 2,65 promille i blodet

Den vingliga färden med en mindre lastbil gick på vägar och gator i Vimmerby. Föraren var även uppe på en GC-väg där det gick fotgängare bara någon meter bort innan polisen kunde stoppa fordonet och gripa föraren som visade sig ha hela 2,65 promille alkohol i blodet.

Här på Järnvägsallén i centrala Vimmerby tog den vingliga färden stopp och polisen kunde gripa den grovt rattfulla Vimmerbybon.

Här på Järnvägsallén i centrala Vimmerby tog den vingliga färden stopp och polisen kunde gripa den grovt rattfulla Vimmerbybon.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2023-06-21 11:11

Nu åtalas en Vimmerbybo i 60-årsåldern för den vingliga färden en söndagsförmiddag i april i år. Ett vittne berättar i ett förhör som finns med i förundersökningsprotokollet hur hon körde i kapp det aktuella fordonet på vägen mellan Tuna och Vimmerby. 

Hon berättar att bilen körde sakta, kanske runt 30 kilometer i timmen och den vinglade från vänster till höger över vägen. När de fick möte var föraren nära att köra ner i höger dike vid två tillfällen. Vittnet ringde 112 och blev uppmanad att följa efter den misstänkta rattfylleristen till polisen kom. Under den fortsatta färden såg vittnet hur bilen framför körde upp på en gång- och cykelväg. Vid ett tillfälle befann sig fotgängare bara någon meter bort.

Innan färden tog stopp, när föraren körde emot en parkerad bil på Järnvägsallén i Vimmerby, hade han också kolliderat med en refug.

Flera privatpersoner såg till att bilföraren stannade kvar på platsen till polisen kom och grep honom. 

Polisen beskriver mannen som kraftigt berusad och att han hade svårt att gå och var nära att ramla omkull flera gånger. Provtagningen visade 2,65 promille. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0.

Inledningsvis nekade 60-åringen till att han kört bilen. Men i senare förhör erkänner han och säger att han känner stor ånger över det han gjort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!