Grovt vapenbrott ger flerårigt fängelsestraff

Linköpings tingsrätt har meddelat domen för de två män som är hemmahörande i Vimmerby kommun, i målet gällande narkotikabrott och grovt vapenbrott.

Två år och två månaders fängelse blir straffet för den man som haft en laddad pistol och genomfört en narkotikaaffär i Linköping.

Två år och två månaders fängelse blir straffet för den man som haft en laddad pistol och genomfört en narkotikaaffär i Linköping.

Foto: Arkiv

Vimmerby2020-08-31 11:07

Den 25 april i år greps de två männen som är i 25-årsåldern, i Linköping misstänkta för narkotikabrott och grovt vapenbrott. I slutet av juli kom åtalet där det framkom att det hela rört sig om en narkotikaaffär. Den ena mannen hade med sig en laddad pistol på en adress i Linköping och där genomfört en narkotikaaffär och köpt runt 100 gram hasch. 

Linköpings tingsrätt har nu meddelat domen i målet. Den ena mannen, som suttit häktad sedan han greps i april, döms till fängelse i två år och två månader. Tingsrätten finner honom skyldig för narkotikabrott, ringa narkotikabrott samt grovt vapenbrott. Mannen har erkänt åtalet gällande ringa narkotikabrott. Han har nekat till åtalspunkten gällande narkotikabrott och grovt vapenbrott. 

Mannen förekommer sedan tidigare i belastningsregistret under fyra avsnitt. Ringa narkotikabrott har förekommit i samtliga avsnitt samt så har han tidigare dömts till skyddstillsyn för en misshandel. Tingsrätten meddelar att mannen ska bli kvar i häktet tills dess att domen vinner laga kraft. 

Den andra mannen som släpptes på fri fot redan i maj, men som åtalats för medhjälp till narkotikabrott och grovt vapenbrott, frias helt från narkotikabrott och grovt vapenbrott. Däremot döms han till dagsböter för ringa narkotikabrott då analyser visat på att mannen intagit narkotika. I och med att mannen suttit häktad från den 25 april till och med den 12 maj så bedömer tingsrätten att böterna redan vara erlagda. 

Artikeln har uppdaterats 7/9 med korrekta uppgifter angående hur den dömde ställt sig till åtalspunkterna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!