Gruppboende öppnas för ensamma flyktingbarn

Socialnämnden ska öppna ett gruppboende för ensamkommande flyktingbarn i Centrumhuset i Södra Vi. Där ska sju ungdomar som flytt till Sverige på egen hand få ett tillfälligt uppehåll.

Vimmerby2009-01-22 07:31

- Vi ser flera fördelar med det här, dels hjälper vi baren som har det svårt, dels ger det jobb i Södra Vi. men vi har också förståelse för att det kan bli reaktioner, säger Torbjörn Sandberg, kd, ordförande i socialnämnden i Vimmerby.
Kommunens försök att ta emot ensamma flyktingbarn och placera dom i familjehem fungerade inte. det fanns för få lämpliga familjehem att använda sig av. Därför har kommunen lagt om kurs och socialnämnden har fått fullmäktiges uppdrag att starta ett gruppboende.

Tonåringar
Sökandet efter en lämplig lokal har landat i Centrumhuset i Södra Vi. Där ska den före detta banklokalen, den före detta tandläkarlokalen en våning ovanför och ett par lägenheter disponeras för det nya gruppboendet.
- Det blir sju rum, kök och matrum och personalutrymmen på andra våningen och gemensamma utrymmen i markplanet, säger Hans Ericsson, chef på socialförvaltningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om