Gruppbostäder behövs i Vimmerby

Det finns stora behov av gruppbostäder och särskilt anpassade bostäder för personer med funktionshinder i Vimmerby. - Det tillkommer nya grupper hela tiden och idag är det knökfullt på våra gruppboenden och dagverksamheter. Vi behöver bygga nytt, säger omsorgsnämndens ordförande Elisabeth Lago Nilsson, kd.

Vimmerby2009-11-21 05:05

Reeni Karlssons medborgarförslag om att kommunen ska bygga anpassade bostäder för handikappade ungdomar fick gehör av kommunfullmäktige i juni. Då fick omsorgsnämnden uppgiften att ta reda på bostadsbehovet på djupet.
- Det blev en väldigt bra utredning, som ger en helhetsbild över de ganska stora och mångfacetterade behov som finns, säger Elisabeth Lago Nilsson, omsorgsnämndens ordförande.
Det handlar inte om en homogen grupp funktionshindrade. Tvärtom en rad olika grupper med skiftande svårigheter och behov - vilket också styr deras behov av boende och personalkompetens.
- Att få sina behov tillgodosedda och ett riktigt och kompetent bemötande av personalen är oerhört viktigt, annars kan det bli väldigt fel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om