Grym misshandel gav fängelse

Fängelse i två år och nio månader. Det blev domen för den Vimmerbybo som åtalats för en rad grymheter mot sina sambo i slutet av förra året. Rätten fäller mannen för ett flertal våldsbrott, men han frias från åtalet om våldtäkt.

Vimmerby2009-03-14 05:05

Mannen stod inför tingsrätten i Västervik för två veckor sedan åtalad för att ha utfört ett flertal våldsbrott mot sin sambo i Vimmerby under hösten.
Mannen åtalades bland annat för att ha misshandlat henne svårt flera gånger under hösten, för att ha hållit henne bunden över natten med en trasa i munnen, för att ha lagt en snara runt hennes hals och beordrat henne hoppa från en pall och för att ha våldtagit henne.

Anmälde inbrott
Polisen upptäckte kvinnans de grymheter kvinnan var utsatt för vid ett besök efter det att mannen ringt och anmält både kvinnan och sig själv för ett inbrott i en butik i Vimmerby. Polisen möttes då av en brutalt misshandlad Vimmerbykvinnan som inte kunde ta sig ut ur bostaden av egen kraft. Mannen greps och anhålls och häktades senare. En stor del av rättegången för två veckor sedan hölls bakom stängda dörrar. Men i sin slutplädering tryckte kammaråklagare Åsa Adolfsson på att de sällsynt grymma våldsbrott mannen utsatt sambon för var styrkta under rättegången och att de var av sådan art att han borde få fem års fängelse.
Mannen advokat, Anders Schierenbeck, ansåg dock att de åtalade mannen endast skulle dömas för två av de våldsbrott han åtalats för, de enda två han erkände av de brott han åtalades för.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om