Gubbarnas tisdagsfika håller i sig

Varje tisdagmorgon, prick åtta, är det fika hos Arne Wallerstedt. Klockan nio är det över. Ett enkelt och anspråkslöst upplägg som verkar gå hem.- Till och med när det var 15 minusgrader kom 14 hit, säger Arne Wallerstedt, som gillar att hålla kontakter vid liv.

Vimmerby2013-03-28 05:06


Det finns de som hört talas om de där kaffemorgnarna och tyckt att det är ett bra konstigt gäng som har kafferep klockan åtta.
Men Arne Wallerstedt, född morgonpigg, tycker det är bra att hålla fast vid rutinerna.
- Många ändrar dygnsrytmen när de går i pension, men jag tror inte på det. Jag är av den gamla stammen - det som inte blir gjort på "möran" blir inte gjort alls. Nu ses vi en timme och så har vi hela dagen kvar.

Flitigt sällskap
"Hela dagen kvar" har betydelse, när man som åtskilliga i det här gänget envisas med att köra lastbil, jobba för sin förening, hugga ved, renovera, pyssla med Husqvarnaspisar, åka hoj och allt vad de gör - det arbetas i varierande grad. Flera passar också på att få lite motion på tisdagarna och går eller cyklar till Wallerstedt.
- Bara tre gånger den här vintern har jag tagit bilen, säger Sune Svensson.
Det var han och Arne som började den numera heliga tisdagsvanan. De har arbetat många år tillsammans på Karlbergs i Vimmerby. Arne Wallerstedt i drygt 35 år i billacken och Sune Svensson var verkmästare i nästan 40 år. För 20 år sedan hade båda trappat ner, men hade inte tagit hel pension. De högg ved. Massor av ved.
 - Världens längsta vedflo. Vedkonsulenter kallade vi oss, säger Sune med ett brett leende.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om