"Gud har 99 namn"

Världens religioner finns redan i Vimmerby. Men nu lyfter kyrkan upp skillnader och främmande konstigheter till ytan för att... -...konstatera att det egentligen inte är så stora skillnader, säger församlingspedagog Gunilla Wenehult Kvist. Hjälp på traven erbjuds i den multireligiösa utställningen "Gud har 99 namn", som kommer till Vimmerby i höst.

Vimmerby2009-10-07 06:24

Den stora utställningen "Gud har 99 namn" skapades till millenniumskiftet, turnerade runt om i Sverige och det visade sig att intresset för världsreligionernas liv i Sverige och det mångreligiösa samhälle vi lever i var stort. Idag finns utställningen i Göteborg, men en avknoppad mindre variant "Gud har 99 namn - på resande fot" fortsätter att rulla runt i landet.
Vecka 42-44 är det Vimmerbys tur och då visas de sex stora religionerna buddhism, hinduism, islam, judendom, kristendom och sikhism utifrån teman som tid, fest, mat, död, kläder, tempel och dialog. Utställningen är en samproduktion mellan Riksutställningar, Kulturhuset Stockholm, Stiftelsen World Wide Wisdom och Sensus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om