Gudrun - dass som växer

Av stormfällt virke efter Gudruns vilda framfart byggdes utedasset Gudrun. Ett litet dass, som blev starten för företaget Älöträ, som genom åren byggt toaletter som står runt om i Sverige och även Finland.Nu är den största toalettanläggningen hittills klar för leverans.- Den ska till Värmland, säger vd Peter Anemyr.

Peter Anemy, vd, med det snart leveransklara Gudrun Rasta med tre toalettrum. Nästan på dagen åtta år efter stormen Gudrun går största toalettanläggningen hittills till Torsby kommun.

Peter Anemy, vd, med det snart leveransklara Gudrun Rasta med tre toalettrum. Nästan på dagen åtta år efter stormen Gudrun går största toalettanläggningen hittills till Torsby kommun.

Foto:

Vimmerby2013-01-10 05:07


Det jobbas för fullt i produktionslokalerna i Älö. Sista händerna läggs vid toalettanläggningen som på måndag ska rulla iväg till Torsby kommun för att placeras längs den hårt trafikerade E45.
- Ungefär halvvägs, om man åker från Göteborg till Dalarna, som ju många gör för att åka skidor, säger Peter Anemyr.
Halvvägs betyder lätta på trycket och Torsby kommun såg behovet att öka servicenivån med en modern rastplatstoalett.
Det här är den största anläggningen Älöträ gjort hittills, med tre "vandalsäkra" och fräscha toalettrum, samt tillgänglighetsanpassning. Totalvikten är åtta ton.

Måste höjas
Kraven på toaletter ökar och Peter Anemyr tror att fler kommuner kommer att följa Torsbys exempel att höja servicenivån.
- Sverige har, generellt sett, en låg standard på offentliga toaletter. Det är många tyska och danska turister som reagerar på det och tycker att det är märkligt med tanke på vårt välstånd. Ska vi utvecklas som turistland är det ett måste att höja nivån.
Tre toalettbyggnader till Kullabygdens naturreservat i Skåne är också under produktion och här är det länsstyrelsen som är beställare. Allt fler kommuner, naturreservat och naturvårdsinstanser köper toaletter med varumärket Gudrun från Älöträ och sortimentet spänner över hela skalan från det lilla utedasset till sommarstugan till de stora anläggningarna vid rastplatser.
- Anläggningarna levereras nyckelklara och beställarna behöver inte ta in andra hantverkare - när vi byggt toaletterna i våra produktionslokaler lastas de och vi sköter också anslutningen. Interiören är fast och och följer alla krav, men exteriört kan vi anpassa oss efter kunden. Vi har bland annat levererat toaletter med grästak till Mölle och toalettbyggnad med tidstypisk exteriör till 1700-talsbyn Äskhults by i Kungsbacka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om