Gudrun och skolan

Läraren har en avgörande betydelse för elevernas kunskaper. - Det är givetvis något man haft på känn, men frågan blir väldigt intressant när man tittar på länder där man lyckats höja läraryrkets status, säger Gudrun Brunegård, kristdemokrat från Vimmerby som i helgen var moderator för seminariet "Världens bästa skola" på kristdemokraternas kommun- och landstingspolitiska dagar i Örebro.

Vimmerby2009-02-03 07:33


Under några dagar har drygt 1 100 kristdemokrater med uppdrag i kommun, landsting, region och riksdag och andra intresserade av kommun och landstingspolitik samlats till 2009 års kommun- och landstingspolitiska dagar i Örebro. "Ett schystare Sverige i Europa" var temat och programmet fokuserade på EU-frågor med koppling till kommun- och landstingspolitiken.

Moderator
Gudrun Brunegård, kommun- och landstingspolitiker från Vimmerby med centrala uppdrag också inom utbildningsberedningen på Sveriges Kommuner och Landsting var moderator för seminariet på temat "Världens bästa skola" och hon tycker att hon kommer hem till sin utbildningsnämnd med mycket kött på benen.
- Vi hade väldigt intressanta diskussioner och fick bland annat lyssna till en föreläsning av Jan Larsson, tidigare statssekreterare hos Göran Persson och nu på McKinsey&Company, som pratade om den breda internationella undersökningen där man bland annat tittat på vad i pedagogiken som gör att elever uppnår bättre resultat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om