Här kan du fira midsommar i Vimmerby kommun

Sugen på att dansa runt en blomsterklädd stång? Se lite folkdans? Eller bara ta en kopp kaffe i midsommarfin inramning och trevligt sällskap? För den som vill delta i ett midsommarfirande finns flera möjligheter till detta, runt om i Vimmerby kommun. Den som vill kan också delta i förberedelser dagen innan på några platser. Här listar vi midsommarfiranden med utgångspunkt från turistbyråns evenemangsguide och tips till redaktionen.

I Vimmerby kommun kan du fira midsommar på flera olika platser. I Gästgivarehagen finns möjlighet att se dansuppvisning med folkdanslaget.

I Vimmerby kommun kan du fira midsommar på flera olika platser. I Gästgivarehagen finns möjlighet att se dansuppvisning med folkdanslaget.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2024-06-19 05:30

Torsdag den 20 juni (dagen innan midsommarafton):

Storebro – Samling i Storebroparken. Den som vill kan sedan hänga med i traktorvagn för att plocka blommor och löv till stången.

Locknevi – Midsommarstången kläs vid Locknevi bygdegård. 

Rumskulla – Midsommarstången kläs och hembygdsgården pyntas inför midsommarfirandet.

Tuna – Midsommarstången kläs vid Tuna hembygdsgård.

Fredag den 21 juni (midsommarafton):

Vimmerby – Midsommarfirande vid Gästgivarhagen med dans kring midsommarstången. Dessutom blir det traditionell dansuppvisning av Vimmerby folkdanslag, musikunderhållning, lotterier och servering av kaffe och korv med bröd.

Astrid Lindgrens Värld – Flera välkända karaktärer från Astrids sagor träffas i Björkdungen för att klä midsommarstången tillsammans. När stången är klädd och rest leds lekarna runt den av fröken Prysselius, med hjälp av poliserna Kling och Klang och ackompanjemang av parkens egen orkester. (För parkens besökare).

Rumskulla – Traditionellt midsommarfirande vid hembygdsgården. Monica och Bengt Länsberg spelar upp till dans runt midsommarstången. Det blir också fika med jordgubbsbakelse och lotterier. 

Södra Vi – På förmiddagen är alla barn välkomna till Brunnsparken för att binda girlanger till midsommarstången. Själva firandet inleds senare under dagen med musik av musikkåren och intåg i parken. Det blir dans och lekar runt stången, sommartal av Mikael Sandström, underhållning av Dollydots från scenen, lotterier, fiskdamm och kaffeservering samt konstutställning i Brunnsalongen.

Locknevi – Midsommarfirande vid Locknevi bygdegård. Dans kring midsommarstången, underhållning och fika. 

Pelarne – Midsommarstången kläs vid Hembygdsgården och reses den på kullen där dansen tar vid.

Storebro – Midsommarfirande i Storebroparken. Underhållning och dans kring stången under ledning av Svante Sigvardsson, som spelar dragspel och sjunger. Det blir också kaffeservering och lotteri. 

Tuna – Traditionellt midsommarfirande vid hembygdsparken. Dans runt midsommarstången, kaffeservering, tipspromenad och lotterier. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!