Restaurang Guldkant etablerar sig i Vimmerby

Guldkant växer och expanderar och satsar nu på en restaurang i Vimmerby. I vår öppnar de i gamla Smaks lokaler (Storgatan 52) på Storgatan i Vimmerby.

Jonas Settlin driver restaurangerna Guldkant och Guldkant Deli med Henrik Arkåsen.

Jonas Settlin driver restaurangerna Guldkant och Guldkant Deli med Henrik Arkåsen.

Foto: Lotta Gometz

Vimmerby2021-08-25 10:45

Under valborgshelgen öppnar Guldkant i Vimmerby, i Smak by Simons gamla lokaler på Storgatan. Här ligger just nu restaurangen Storgatan 52 som varit stängd sen i höstas. Men nu tar alltså Jonas Settlin och gänget från Guldkant över. Köpet blev klart tidigare i veckan.

– Vi har under pandemin tackat nej och nej och åter nej till nya etableringar och nya verksamheter, men när det här dök upp i Vimmerby så kände vi att det låg rätt i tajmingen, och rätt i läget. Lokalen har en fantastisk potential, säger Jonas Settlin. 

Den som varit på Guldkants restaurang i Västervik kommer känna igen sig på Vimmerbyrestaurangen. Man kommer ha samma koncept, med Guldkants klassiska rätter och känsla, men också anpassa utbudet för Vimmerbyborna. 

– Den känslan som vi har nu på Guldkant i Västervik, den vill vi skapa i Vimmerby också. Det ska vara en mysig restaurang med skön, avslappnad stämning där musiken tar stor plats, och med varierande åldrar på gästerna. Vimmerby har en otrolig potential, och jag tror och hoppas att vi kommer att erbjuda något som inte finns där idag. 

Förutom Jonas Settlin och Henrik Arkåsen kommer två nya delägare in i moderbolaget – Erik Hemmingsson och Jens Liljeberg. Erik Hemmingsson är bördig från Vimmerby, vilket också den nye köksmästaren är. 

Hur kommer era öppettider se ut? 

– Vi kommer att ha generösa öppettider, men vi är ödmjuka inför att vi inte kan Vimmerbymarknaden och hur man rör sig där. Första sommaren blir en testomgång.

En ombyggnation och en renovering av lokalen kommer påbörjas under hösten, och planen är alltså att öppna den 30 april 2022. Restauranglokalen får runt 100 sittplatser, inklusive en cocktailbar med cirka 30 sittplatser.

Guldkant har funnits på Grönsakstorget i centrala Västervik i snart tio år, och sedan dess har man utökat med Deli Guldkant ett stenkast bort. I ett pressmeddelande berättar ägarna om en "succé som överträffat alla förväntningar". I år har restaurangen gått bättre än någonsin, och Jonas Settlin säger att man känner sig trygga med sitt koncept i Västervik. Samtidigt är det med stor ödmjukhet man tar sig an Vimmerby. 

– Vi har tittat på Vimmerby i många år, och fått förfrågningar från sex-sju ställen under åren. Jag tror och känner att vi kommer att bli bemötta väldigt positivt. 

Fram tills nu har restaurangen på Storgatan gått under namnet Storgatan 52.
Fram tills nu har restaurangen på Storgatan gått under namnet Storgatan 52.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!